Prenumerera
Prenumerera

ÖB Micael Bydén lämnade sin fru för Linda Staaf – hon valde Mats Löfving

Micael Bydén, överbefälhavare gästade i P4 extra för att tala om försvaret. Han fick dock en och annan fråga om sitt privatliv också – inte minst gällande affären med Linda Staaf.

Enligt Stoppa pressarna lämnade han sin fru i våras för att kunna fortsätta romansen med Staaf – hur seriös relationen var vet vi inte. En sak är dock säker och det är att Bydén inte uppges vara den ende älskaren hon haft genom åren. Hennes affär med sin chef på polisen Mats Löfving skapade stora rubriker i media då han gav henne en högre arbetsposition. Somliga menar att Staaf inte var behörig för detta uppdrag – någonting som utreds under dubbla utredningar.P4:s programledare Titti Schultz frågar överbefälhavare Micael Bydén om han ”har satsat på fel häst” i sitt kärleksliv. ”Absolut inte”, svarar Bydén.

”När en person står en nära och hamnar i en utsatt position och den blir medial och stor så är det klart att det påverkar. Det jag kan göra är att vara part och stötta henne”, fortsätter han.

Läs även ledarsidans artikel ”Izabella: En general på 58 år ska ha en fru – inte en flickvän eller lösa romanser”