Prenumerera
Prenumerera

Löfving höjde Staafs lön retroaktivt ”korrumption” – säger rättsprofessor

Mats Löfving undertecknade ett beslut om att höja Linda Staafs lön med 8 250 kronor och ge henne 66 000 kronor i löneutbetalning utifrån retroaktiv princip. Enligt ett PM från polisens säkerhetschef Ari Stenman hände detta i september 2016, medan Staaf var Löfvings älskarinna, rapporterar Expressen.– Om alla uppgifter som framkommit i den här historien visar sig stämma så är det inget annat än korruption utövad av vår rättsvårdande myndighet, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt, till Expressen.

Anledningen var att de 63 000 kronor hon fick vid anställningen ett och ett halvt år tidigare bedömandes för låg då tjänstens ansvarsområden hade utökats. Därpå hade hon genomgått en 7 dagar lång internutbildning som Löfving tydligen tyckte var värd en lönehöjning.