Prenumerera
Prenumerera
MOT INFLATION OCH OANSVARIGA POLITIKE

Frihetsrörelsen planerar demonstration ”Mot inflation och oansvariga politiker”

Härom dagen skrev Svenska Morgonbladet om hur matpriserna inom OECD uppvisat en kraftig ökningen denna sommar som översteg 13 procent. En så kraftigt prisökning har inte uppvisats sedan oljekrisens år 1975.

Dessutom varnar flera ekonomitidningar om att elpriset kan fördubblas denna vinter vilket gör att ett svenska hushåll kan få 50 000 mer i elkostnader denna vinter.

Frihetsrörelsen gjorde sig känd som en oppositionell rörelse mot makthavarnas inskärningar av våra fri – och rättigheter via coronarestriktionerna. I en artikel från tidigare i veckan förklarade Max Winter och Natalie Jonsson är denna rörelse återuppstått för att samlas människor kring ännu fler frågor.

frihetsrörelsen sociala medier står det igår att de har ”PLANER PÅ STORA DEMONSTRATIONER MOT INFLATION OCH OANSVARIGA POLITIKER I HELA SVERIGE”. Dessa demonstrationer kommer att genomföras i Stockholm Göteborg och i Malmö.

”Det är dags för folket att resa sig. Vi ser att den ekonomiska utvecklingen går åt helt fel håll. Sveriges politiker har inte tagit ansvaret att påverka den ekonomiskt negativa trenden som har satt oss i riktningen mot en samhällkollaps. Vi ser priserna öka på livsmedel, bränsle, el och många andra av våra grundläggande behov för varje vecka som går”. I facebookinlägget poängterar de dessutom att bostadsmarknaden är på väg att krascha samman medan räntorna ”skenar uppåt” .De frågar sig hur länge ”vi accepterar detta” och bjuder in till frihetsdemonstrationerna i de tre städerna den 1 oktober.

”Vi kommer att visa politikerna vårt missnöje och kräva att de ta sitt ansvar och förändrar situationen NU!

De skriver avslutningsvis att mer information kommer släppas inom kort beträffande dessa arrangemang.