Prenumerera
Prenumerera
MoD:s partiledare, Andreas Sidkvist

Andreas Sidkvist deltar på manifestationen mot public service den 13 april 16.00 i Tessinparken

Svenska Morgonbladet har intervjuat ännu en deltagare i den kommande manifestationen mot public service, som äger rum den 13 april kl. 16.00 i Tessinparken i Stockholm. Den här gången är det Andreas Sidkvist, partiledare för Partiet MoD som lyfts fram.

Lördagen den 13 april anordnar aktörer inom alternativmedia en andra manifestation mot public service. Klockan 16.00 samlas profiler från bland annat Svenska Morgonbladet, SwebbTV, Frihetsnytt, Frihetsrörelsen, Alternativ för Sverige och Partiet MoD i Tessinparken i Stockholm.

Syftet med manifestationen är att kräva en saklig och ideologiskt neutral nyhetsrapportering från SR och SVT.

En av de som ska hålla tal är Partiet MoD:s partiledare Andreas Sidkvist. Han är missnöjd med public services nyhetsrapportering kring många frågor.

– Det är ju flera saker men rapporteringen under covid var utlösande. Sedan har det funnits brister innan också vad gäller krigsrapportering till exempel, säger Sidkvist till Svenska Morgonbladet.

– Matti Sällberg har man (SVT) tagit in som en expert till exempel. Han har en vaccinfabrik. Att han släpps in som en oberoende expert gällande covidvaccin medan seriösa experter, som till exempel immunologen Ann-Cathrin Engwall eller professorn i medicin Martin Kulldorff vid Harvard, inte får vara med.Martin Kuldorff är en svensk biostatistiker och före detta professor i medicin vid Harvard Medical School fram tills dess att han avskedades 2024 till följd av oppositionella uttalanden. Professorn motsatte sig nämligen många av de restriktioner som infördes runtom i världen under de år som covid-19 tog debatten med storm.

Enligt Andreas Sidkvist saknades det helt och hållet en ”seriös debatt” under de så kallade pandemiåren. Dessutom är vaccinfrågor inte de enda som statlig media i Sverige rapporterar ensidigt kring.

– Nu är det Ukrainakriget som är nästa grej och då där de tar de in personer som underättelsemilitären Joakim Paasikivi som oemotsagd får uttala sig om krigetutifrån ett visst narrativ. 

– Man (public service) säger saker som att det går bra för Ukraina och att det är helt naturligt att vi ska skicka trettio miljarder dit, att krig är enda lösningen. De seriösa fredsförslag som lagts fram, i Istanbul bland annat, nämns i regel inte överhuvudtaget eller viftas bort. Sverige borde agera som fredsmäklare istället för krigshetsare och vapenleverantör. Men med hjälp av Natos propaganda som fritt får spridas i public service fås majoriteten av folket att stödja krigspolitiken. Även fast Sverige nu riskerar att dras in i ett tredje världskrig. 

En av MoD:s huvudfrågor är yttrandefrihet, berättar Andreas Sidkvist vidare. Där menar han att mediernas roll är viktig.

– Public service är maktens organ när det gäller avgörande frågor. Det är väldigt svårt för oss som ett oppositionellt parti att komma fram men den här (manifestationen) är en ingång.

Läs även: ”Stockholm: Manifestation mot SVT den 13 april 16.00”