Prenumerera
Prenumerera

Stockholm: Manifestation mot SVT 13 april 16.00

Lördagen den 13 april anordnar aktörer inom alternativmedia en andra manifestation mot public service. Klockan 16.00samlas profiler från bland annat Svenska Morgonbladet, SwebbTV, Frihetsnytt, Frihetsrörelsen, Alternativ för Sverige och Partiet MoD i Tessinparken i Stockholm. Syftet är att kräva en saklig och ideologiskt neutral nyhetsrapportering från SR och SVT.

Några av talarna på manifestationen är SwebbTV:s vd Mikael Willgert, opinionsbildaren Katerina Janouch, Svenska Morgonbladets ledarskribent Izabella Jarvandi, Partiet MoD:s partiledare Andreas Sidkvist och Pierre Tinderfjäll från Frihetsrörelsen.

Även Tor-Björn Änglasjö från Frihetsnytt, Andreas Bergström från Alternativ för Sverige och Ulf Bejerstrand från Knapptryckarna kommer att delta.

– Vi behöver en öppen debatt och vi behöver en public service och en media som tjänar folket med fakta. Det behöver finnas en bredd i den media och information som de går ut med. Vi behöver en media som är opartisk och öppen för debatt och samtal, säger Pierre Tinderfjäll.

– Vårt mål är att bygga en folkrörelse och en kultur där vi enas. Vår public service har byggt en kultur som skapar splittring. De sprider en sjukdom i samhället där vi inte får ha åsiktsfrihet. Media ska tjäna folket och vara opartisk med en öppen debatt där man bjuder in folk från alla hörn, fortsätter han.

”Att de själva skriver på sin hemsida att de ska vara oberoende och opartiska, visar på lögnen. Botten blev nådd när SVT:s vd Hanna Stjärne nominerade vänsterextrema Expo till Årets tidskrift”, skriver Frihetsnytt i en artikel.Även Svenska Morgonbladets ledarskribent Izabella Jarvandi kommenterar frågan via X, tidigare Twitter.

”Utan objektiv nyhetsrapportering finns inga fria val – varken politiskt, medicinskt eller på något annat håll. Hungern efter media som lyfter oppositionella röster växer men privatägda medier kan inte dra det lasset själva när public service aktivt motarbetar oss.”

Enligt Pierre Tinderfjäll finns det många nyhetstrender och stora politiska frågor som SVT samt SR har brustit i sin rapportering kring.

Coronapandemin är ett exempel där de bara bjöd in alarmistiska och vaccinpositiva personer från diverse myndigheter. Detta trots att det finns kända forskare med andra åsikter som inte fick komma till tals, menar han.

– I exempelvis kriget i Ukraina bjuder de bara in folk som hävdar att Ryssland är boven i dramat. Samma sak gäller sjukvården, energifrågor och alla andra frågor. På alla områden är public service partiska, avslutar Tinderfjäll.

På hemsidan www.KärleksManifestation.nu finns mer information om det kommande evenemanget.