Prenumerera
Prenumerera

Förtroendet för regeringen minskar – S ökar

I Sifos senaste mätning, som gjorts på beställning av Göteborgsposten, går det allt sämre för de blågula partierna. Oppositionen leder nämligen med sina 53,5 procent i jämförelse med regeringen och Sverigedemokraternas 44,8. Det är främst Socialdemokraterna som ökat i de senaste mätningarna.Början på regeringens mandatperiod har varit stökig. Vallöften om diverse sänkta skatter och inte minst elstöd har inte kunnat hållas. Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) klarar sig knappt över riksdagsspärren med 4,1 procent och Liberalerna ligger klart och tydligt under den med sina 3,3 procent. Tidigare har partierna varit uppe i 5,3 respektive 4,6 procent i samband med valet.

Även Sverigedemokraterna minskar med 1,5 procentenheter till 19 procent och Moderaterna ligger hack i häl med sina 18 procent. Socialdemokraterna har ökat med nästan 6 enheter, vilket gör oppositionen till det ledande blocket.