Prenumerera
Prenumerera
https://www.domstol.se/nyheter/2023/01/dom-fran-migrationsoverdomstolen/
Gustav Kasselstrand. Valrörelsen 2022 för Alternativ för Sverige, Afs, avslutas på Mynttorget utanför Sveriges riksdag!

AfS: ”Nato garanterar inte hjälp i krig”

Det nationalkonservativa partiet Alternativ för Sverige kommenterar frågan kring Sveriges Nato-ansökan, Turkiet och dess president Erdogan:

”En anslutning till Nato är en säkerhetspolitisk risk för Sverige och därmed övriga Norden. Nato är en institution där medlemsländerna avsäger sig försvars- och säkerhetspolitiskt självbestämmande och underkastas utländsk militär och politisk makt.”

Så lyder ett utdrag ur partiets försvars- och säkerhetspolitiska program som de väljer att återpublicera på Facebook.Vidare förklarar partiet att de inte anser att en anslutning till en allians behöver innebära varken fred eller hjälp i händelse av krig. Enligt AfS är det endast Sveriges eget försvar som kan garantera landets säkerhet, och risken för krig skulle snarare öka än minska med ett Nato-medlemskap då vi helt plötsligt sätter oss en offensiv hållning mot Ryssland.

”Visare bör även värdlandsavtalet med Nato rivas upp eftersom det möjliggör för Nato att placera trupper och vapen – även kärnvapen – i vårt land”, avslutar partiet.

AfS-företrädare som Jeff Ahl har i intervjuer med Svenska Morgonbladet sagt att de hellre ser en nordisk försvarsallians än ett Nato-medlemskap.