Prenumerera
Prenumerera

Pedofilen som våldtog en 9-årig flicka döms

Den 7 juli förgrep sig den 15-årige Abushi Kamal på en 9-årig flicka på Morö backe i Skellefteå. Flickan var påväg hem från fritids med sin cykel då hon mötte pojken på en cykelbana. Kamal beger sig ifrån platsen och berättar för förbipasserande vuxna att han hittat en skadad flicka i skogen. Personerna larmar räddningstjänsten som beger sig till platsen.Kort därefter tas pojken in till förhör, och en utredning påbörjas. Kamal nekar till mordförsök, men erkänner han att han begått synnerligen grov misshandel och sexuella brott. Flickan lider vidare av bestående hjärnskador som är så pass allvarliga att hon inte kunnat höras i rätten.

Nu döms Abushi Kamal för mordförsök och grov våldtäkt mot barn. Då han bedöms lida av en allvarlig psykisk störning döms han till rättspsykiatrisk vård och drygt 842 000 kronor i böter till brottsoffret och hennes familj. Enligt Tingsrätten är det samlade straffvärdet för en vuxen livstids fängelse.