Prenumerera
Prenumerera

15 åringen i Skellefteå lider av allvarlig psykisk störning

Den 15-årige pojken som våldtog en 9-årig flicka i Skellefteå i somras har i förhör fått berätta sin version av händelsen. Han beskriver själv hur han, utöver våldtäkten, slagit henne med en pinne och försökt strypa henne med ett skosnöre. ”Sen när hon inte kunde andas så gick jag där ifrån”, ska han ha sagt enligt förhör. Den rättspsykiatriska undersökning som utfördes på honom visar på att han lider av en allvarlig psykisk störning. Beskedet innebär alltså att pojken kan komma att dömas till rättspsykiatrisk vård.Flickan hittades på Morö Backe i Skellefteå och lider fortsatt av svåra skador – så svåra att hon inte kan bidra med någon egen skildring av det inträffade under utredningen. Hon kan nämligen inte kommunicera i och med att våldet som brukets mot henne medfört hjärnskador. Den svårt skadade flickan kommer aldrig helt att återställas.