Prenumerera
Prenumerera
Creative commons Frankie Fouganthin

Utländsk media häpnas över den svenska Linda Staaf skandalen

Nyheterna om Linda Staaf, underrättelsechef på Noa, och hennes påstådda älskare Mats Löfving, högre polischef och ansvarig för tillsättandet av Staafs befattning har nått utlandet. Tidningen The European conservative rapporterar kallar det för en ”skandal”. Vidare förmedlar tidskriften även att företeelsen kan ha kommit att påverka de berömda koran-kravallerna som ägde rum i början av året.

”Många mediekanaler rapporterar om hur en av landets toppolischefer tillsatte sin älskarinna som underrättelsechef, trots att hon inte var kvalificerad för jobbet”, skriver tidningenSamtidigt poängterar man hur man i en artikel från Aftonbladet villl hävda att relationen mellan Staaf och Löfving inleddes efter att hon fått sin nya position.

The European conservative är en konservativ tidning på engelska som har sina huvudkvarter i både Budapest, Wien, Rom Berlin och Bryssel.