Prenumerera
Prenumerera

Felicia Axelsson: Kvinnor vill ha män som tar kontroll över henne och världen runtom

Krönikör Felicia Axelsson: Svenska Morgonbladet har tidigare rapporterat om ”EU-parlamentets banbrytande regler för ökad jämställdhet i bolagsstyrelser”, som parlamentet själva kallar det på sin hemsida. Dessa banbrytande regler innebär att företag med över 250 anställda måste kvotera in så pass många kvinnor att 40% av företagsledningen består av det “underrepresenterade könet”.

Är jag den enda som näst intill får kväljningar när jag läser den österrikiska socialdemokraten Evelyn Regners ord?- så här skriver hon – “vi ger äntligen kvinnor en rättvis chans att få en topposition i företag och förbättrar företagsstyrningen” Rättvisa…för vem då? Och en förbättrad företagsstyrning? På vems bekostnad sker den förbättringen? Det är då inte några andra än dessa kvinnor som själva drabbas av detta feministiska initiativ. Ett socialistiskt initiativ där män och kvinnor trycks in i samma mall – trots att vi inte är likadant formade. Testosteronet samt östrogenet och och andra biologiskt skapade tankestrukturer åtskiljer män ifrån kvinnor, nu och för alltid.

I artikeln å hemsidan, där EU-parlament stoltserar med sitt senaste beslut, pryder de texten med en bild på en gravid kvinna. Lever vi verkligen i en värld där vi tror att gravida kvinnor vill vara mellanchefer på stora företag? En trött, hormonellt utslagen kvinna är alltså EU:s ideal för en ledare som ska föra den europeiska civilisationen mot framtida framgångar? Ursäkta mig men jag kan inte annat än att se det som skamligt att vi lever i ett samhälle som målar upp detta som någonting som stärker kvinnor och vårt samhälle. Evelyn Regners uttalande fortsätter nämligen:

“Kvinnor är innovativa, smarta, starka och kapabla till många saker. Vi undanröjer ett av de största hindren för kvinnor att få toppjobb: informella manliga nätverk.”

Jag må kanske vara aningen burdus i mitt sätt att uttrycka det, men säg mig hur någon enda kvinna som får dessa “toppjobb” skulle kunna känna sig duktig? Hur innovativ och kompetent hon än är kommer hon alltid att vara inkvoterad. Skulle det vara någonting fint helt plötsligt? Sist jag kollade var det bland det fulaste man skulle kunna anklaga oss kvinnor som gett oss ut på arbetsmarknaden för – att ha blivit inkvorterad.

Apropå att ge sig ut på arbetsmarknaden, skulle det då vara något vi gjorde självmant? Ack nej, det är socialister som Regner och hennes likasinnade som tvingar ut oss kvinnor på arbetsmarknaden sedan 68:rörelsen- precis som de nu tvingar män att tillsätta kvinnor på toppositioner. Gravida kvinnor, som hon på bilden i EU:s artikel, måste arbeta såvida hon inte får rätt till gravidpenning. I många europeiska länder hade hon knappt fått vara hemma med barnet när det föds heller. Istället ska hon i sin hormonella onykterhet slitas ifrån sitt barn, som om hon inte just blivit mamma till en liten hjälplös individ.

Sanningen är att vi inte bara lever i ett samhälle där allt fler kvinnor blir utbrända – vilket talar sitt tydliga språk via försäkringskassans statistik. Vi lever dessutom i ett samhälle där kvinnor tvingas ut i en maskulin hierarki för att konkurrera med män, och detta förstör könens attraherande dynamik.

I alla tider har män försökt attrahera kvinnor med välstånd – att klättra i position på den socioekonomiska hierarkin. Detta samt intellektuella förmågor, som man förvisso inte kan rå för, men som man kan accentuera genom att exempelvis utbilda sig vidare påverkar en kvinnas attraktion för en man. Men feminister vill hävda att man frigjort kvinnan genom att göra henne mer ekonomiskt självständig menar jag att frågan går bortom det – frågan är ingjuten i en evig biologisk sanning, att kvinnor attraheras av framgång och män som kan ta kontroll över världen, resurser och få kvinnan att följa honom.

Det blir nämligen inte bara en fråga om självständighet, utan om attraktion. En kvinna vill ha en man som är mer dominant än henne själv, och det inkluderar inte bara i muskelmassa, utan även ekonomiskt och statusmässig framgång. De samhällen som “frigör” oss kvinnor, frigör oss även från vår egen sexualitet och lämnar oss utan attraktion till de män vi samtidigt vill och behöver para oss med för civilisationens överlevnad. Ingen människa vill vara ensam, alla vill hitta någon, men med denna parbildningsprocess blir det nästintill omöjligt för kvinnor som i det stora hela upphöjs sociosexuella hierarkin att träffa någon. Vi sitter dessutom med en ung generation av män som inte kan ha relationer eller uppnå sina mål. Detta då de antingen saknar framtidsvisioner, inte har några resurser till det, eller bor hemma hos föräldrarna ända upp i 30 årsåldern. 

Detta innebär alltså att det inte bara är gravida mammor som bör hållas undan från arbetsplatser. Det innebär att alla kvinnor som vill leva ett optimalt liv bör hitta sig en man, så att de slipper göra denna minst sagt okvinnliga karriärsresa!

Det är inte feminint att ha en chefsposition och det är väldigt få kvinnor som kan sätta ner foten på samma sätt som män kan. Studie på studie visar att vi är mer emotionella och empatiska – vi har alltså drag som sätter käppar i hjulet på effektiva arbetsplatser, men kvalitetsdrag som bör uppskattas och framhävas i andra sammanhang, som i familjelivet och hemmet.

Ordet emotionell kan nästan låta som ett skällsord i ett Europa som enbart värdesätter maskulina uppgifter, där kvinnor som vill ha män med pengar hängs ut som gold diggers. Där mammor som vill vara hemma med sina barn är gammalmodiga – för att etablissemanget påstår att förskollärare är utbildade och minsann vet bäst. Alla dessa feminina personlighetsdrag, som generellt sätt präglar den feminina delen av befolkningen, är inte alls någonting negativt. Tvärtom är vi kvinnor skapade för en roll som omhändertagande mammor – en roll som fostrar trygghet in i nästa generation som ska fortsätta ygga vår civilisation. Kvinnor måste återigen inta den rollen.

Jag skulle vilja formulera om Evelyn Regners ord till följande: Kvinnor är hormonella, känsliga och trots att vi är kapabla till många saker måste vi undanröja de största hindren för kvinnor att följa sin cykliska natur och få underställa sig män som kan ta kontroll översituationen och försörja henne och barnen.