Prenumerera
Prenumerera
© Svenska Morgonbladet

Alternativ för Sverige är emot experimentet gällande könsbyten på våra barn

Här om dagen presenterade regeringen ett förslag om att 16-åringar fritt ska kunna byta juridiskt kön i Sverige, vilket Svenska Morgonbladet skrev om. Förslaget ska läggas på riksdagen bord efter hösten riksdagsval. Efter påtryckning ifrån HBTQ-lobbyn lade Sveriges rödgröna regeringen 2018 fram ett förslag om att kirurgiskt könsbyte på barn ska kunna möjliggöras även om vårdnadshavarna säger nej. Det är tydligt vart identitetsvänstern vill föra Sveriges familjepolitik.

Nationalistpartiet Alternativ för Sverige säger dock ifrån under denna valrörelse.

”Detta är en skrämmande utveckling”, skriver Alternativ för Sverige på sin facebooksida idag. ”Barn utvecklas hela tiden, både psykiskt och fysiskt, och kan aldrig vara mogna nog att ta ett oåterkalleligt beslut kring hormonbehandlingar och könskirurgi. Vi säger Nej till könsexperiment på våra barn”, skriver de därpå i inlägget.Partiet gick till kyrkoval 2021 på idén om att traditionella kärnfamiljer och traditionella könsroller behövde skyddas ifrån vänsterns påverkan. De menar att inhemskt barnafödande och sociala reproduktion av svensk kultur bäst sker med traditionell livsstil. AfS-representanter har till Svenska Morgonbladet tydligt markerat att kön är en absolut företeelse som identitet inte kan förändra.

”Rösta på Alternativ för Sverige för en barnvänlig politik!”, skriver de avslutningsvis i inlägget.

I facebookinlägget publicerar Alternativ för Sverige en bild med texten ”Skydda våra barn ifrån politikernas könsexperiment”.