Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=174362

SAS förlorar över 100 miljoner kronor om dagen -strejken kan vara slutet för SAS

Hälften av alla SAS-flygplan står på marken på grund av strejken. Detta resulterar i att flygbolaget förlorar mellan 100-1300 miljoner kronor per dag och dessutom sjunker kundernas förtroende för verksamheten.

Tidigare i vecka sade SAS VD Anko van der Werff att denna ”strejkkultur” är ansvarslöst.Enligt SvD sträcker nu bolagets VD ut handen för att få till nya förhandlingar. Men piloterna känner fortfarande agg för VD:s tidigare attityd.

SAS bildades 1946 och har länge varit en avgörande del av den skandinaviska infrastrukturen. Allt mer tyder på att denna skandinaviska framgångssaga snart kan sluta i en konkurs.

– Det är otroligt allvarligt för ett redan pressat bolag. Att stå stilla kostar många miljoner per dag för bolaget när de egentligen skulle behöva kapitaltillskott och skära kostnader, säger Markus Dahlsten som är ordförande för arbetstagarorganisationen transportföretagen där Svenska Flygbranschen ingår till TN.