Prenumerera
Prenumerera

Bard kritiserar Ebba Busch för krav om kemisk kastrering av våldtäktsmän ”feministfascism”

I förra veckan gick Kristdemokraternas partiledare ut med att upprepade sexualbrottslingar bör gå med på kemisk kastrering för att kunna bli villkorligt frigivna, vilket Svenska Morgonbladet rapporterade om.

Detta väcka kritiska reaktioner ifrån toppskickte inom det liberala partiet Medborgerlig samling. I ett internt mailutskick lyfter Alexander Bard fram sin kritik mot Ebba och förslaget.

Alexander Bard är en av Medborgerlig samlings toppkandidater inför riksdagsvalet.

”Postade just denna tweet på Twitter med tanke på Ebba Buschs vettlösa utspel mot svenska män”, skriver han inledningsvis i ett mail som går ut i mailslingan. I mailat argumenterar han för att MED ska sluta ”gulla” med kristdemokraterna och han Bard påstår att han fått samtal ifrån män hela dagen som är förbannade på Ebba. ”Ebba är ju för fan livsfarlig vid makten…När fan i helvete fick Ebba för sig att hon skulle införa psykiatriska masstraff i svenskt rättsväsende?”, skriver han dessutom.  

Inlägget som han skickar ut till Medborgerlig samlings mailslinga har fått rubriken ”Ebba Buschs feministfascism galore”.

Han påstår att Ebba bland annat blandar ihop politik och psykiatri samt sjukdom och kriminalitet, i ett Twitterinlägg som Bard gör den de 2 juli.



Alexander Bard menar dessutom att ”en tredjedel av männen dömda för våldtäkt i Sverige är helt oskyldiga” och att en annan tredjedel i värsta fall haft ”slarvigt sex”.

Medborgerlig samlings partiledare Ilan Sadé kommenterar Bards utskick i mail slingen genom att bland annat stå bakom sin partikollega. Sadé är tveksamt om alla som är dömda för våldtäkt egentligen gjort sig skyldiga till ett allvarligt brott.

” Busch och hennes rådgivare vet precis vad de gör. Nyheten tas av folk emot som att ”nu jävlar ska våldtäktsmän kastreras – jaaa, sätt dit de svinen”. Men vi har ett stort problem här. Vad gemene man lägger i begreppet våldtäkt och vad väldigt många av dem som sitter inne för våldtäkt anses ha gjort skiljer sig åt radikalt. Jag tror att många skulle bli chockade om de fick klarhet i hur det faktiskt ser ut. Och rättssäkerheten är i dag usel när det gäller våldtäktsmål”, skriver partiledare Sadé i mailslingen.

På Twitter kritiserar Sadé Ebba ytterligare och menar att kastrering för villkorlig frigivning beträffande sexualförbrytare är ett ”bedrägligt utspel”. Han verkar anse att våldtäktsdefinitionen inom svensk lag är för bred och vill smala ner den så att färre handlingar faller inom ramen för brottsrubriceringen.