Prenumerera
Prenumerera
Av European People's Party - EPP Helsinki Congress in Finland, 7-8 November 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74225536

KD vill kemiskt kastrera våldtäktsmän

Kristdemokraterna föreslår nu kemisk kastrering av dömda våldtäktsmän.

”27 kvinnor anmäler en våldtäkt varje dag”, skriver Ebba Busch på sin facebooksida idag. ”Nära 10 000 våldtäkter sker årligen. Det är dags att Sverige får en politik som uppvärderar kvinnors liv. Som står på brottsoffrets sida, och inte låter våldtäktsmän komma för billigt undan”.Hon poängterar även att nästan 2600 ”fängelsedömda brottslingar, däribland sexualbrottslingar” går fria på våra gator i väntan på fängelseplats. ”Kvinnor kan alltså möta sina förövare igen, även i de fall en dom har utdelats. Så här kan det inte fortsätta”, poängterar Kd-ledaren i sitt inlägg.

Därför vill partiet införa kemisk kastrering av sexualbrottslingar som är återfallsförbrytare. De vill utreda kastrering som en förutsättning för villkorlig frigivning. Ebba Busch menar att detta redan används inom rättspsykiatrin och därför är en beprövad metod.

Kd-ledaren anklagar justitieminister Morgan Johansson för att vara det som är ansvarig till att det svenska rättssystemet bestraffar våldtäkt för milt och att det är hans fel att kvinnor behöver vara oroliga när de går längst ner för en gata.