Prenumerera
Prenumerera
strejkt - SAS
@ SAS

SAS pressas hårt av strejken

SAS ansöker om finansiell rekonstruktion i USA, enligt ett pressmeddelande.. Detta kan tyder på att bolaget är nära ruinens brant med att de trots allt hoppas på en lösning. Av allt döma pressar pilotstrejken bolaget till det yttersta.

Beskedet meddelades dagen efter att SAS-piloterna påbörjat sin strejk.– Den pågående strejken innebär betydande utmaningar för våra möjligheter att lyckas med vår transformation. Styrelsen har dragit slutsatsen att juridiska åtgärder är nödvändiga för att göra framsteg i våra pågående förhandlingar med viktiga intressenter och ytterst för att lyckas göra SAS till ett konkurrenskraftigt och finansiellt starkt bolag, säger Carsten Dilling, styrelseordförande i SAS.

SAS kommer ha en utmanande tid framför sig. Enligt Expressen väljer många resenärer redan bort SAS och tar tåg eller Norwegian istället.