Prenumerera
Prenumerera

HD beviljar resning i Malinmordet från 1996 – 44 åring sitter häktad

Här om veckan skildrade Svenska Morgonbladet mordet från 1996 på Malin Lindström i Husum. Åklagarsidan har lyft fram ny bevisning som modern DNA-teknik har möjliggjort. Med detta som underlag har Högsta domstolen beviljat resning, meddelade Hovrätten för nedra Norrland idag.

”Rättegången i målet kommer att påbörjas torsdagen den 30 juni 2022 och beräknas pågå under fem huvudförhandlingsdagar”, står det i pressmeddelandet ifrån Hovrätten.Den 44 årige man som som greps i samband med att HD:s resningsprocess inleddes har nu häktats och kommer vara det fram tills att domen faller enligt åklagarmyndighetens presstjänst.

Malin hittades mördad och bunden i skogen. Vittnen knyter också denna man till Malin, kring när mordet begicks, och det har hittats teckningar med BDSM-liknande motiv som han troligtvis tecknat.