Prenumerera
Prenumerera

Partiet Nyans kritiserar Säpo – efter nedstägningen av muslimska förskolan

”Ytterligare en muslimsk skola stängs ner efter Säpos varning om radikalisering”, skriver Partiet Nyans på sin facebooksida idag. Igår skrev Svenska Morgonbladet om den muslimska förskolan i Kista som Stockholms stad stängt ner efter varning ifrån Säpo om att muslimska brödraskapet har inflytande över verksamheten.

Partiet anser att det framförallt är de elever som går i kommunala skolor som är inblandad i gängvåldet. Nyans påstår att de ”aldrig hört att barn i muslimska friskolor hamnat i kriminalitet. Däremot vet vi att det finns kommunala skolor som bidragit med flertalet IS-resenärer.”

De anser snarare att det är kommunala skolor som inte ger invandrarelever särskilt stöd som borde ifrågasättas.Partiet nyans skriver dessutom på sin facebooksida att ”Säpo har gått över alla gränser och bedriver häxjakt på muslimer i Sverige”. Nyans vill som som framtida riksdagsparti ifrågasätta Säpos arbetsmetoder.

Partiet har som ambition att komma in i riksdagen och försvara muslimska särintressen i Sverige. Den nationella riksdagsspärren är 4 procent vilket innebär att ett parti måste passera den nivån för att få vara del av den nationella mandatfördelningens proportionerliga system. Men det få vet är att det finns en till väg till riksdagsmandat.

Om ett parti får mer än 12 procent i en valkrets får de vara med och proportionerligt fördela mandaten i just den valkretsen. Detta har de facto aldrig hänt i Sverige under 1900-talet. Närmast var KDS år 1998 när de fick 10,6 procent i Jönköpings läns valkrets.

Skåne läns residensstad är Malmö där nästan 50 procent av befolkningen har utländsk härkomst. Det är troligt att en hel del av dessa har muslimskt påbrå. Om dessa tillsammans med övriga muslimska grupperingar i andra Skånekommuner samlas bakom Partiet Nyans är det troligt att de passerar denna spärr i en valkrets i Skåne.