Prenumerera
Prenumerera
Av This image was produced by me, David Castor (user:dcastor). The pictures I submit to the Wikipedia Project are released to the public domain. This gives you the right to use them in any way you like, without any kind of notification. This said, I would still appreciate to be mentioned as the originator whenever you think it complies well with your use of the picture. A message to me about how it has been used would also be welcome. You are obviously not required to respond to these wishes of mine, just in a friendly manner encouraged to. (All my photos are placed in Category:Images by David Castor or a subcategory thereof.) - Eget arbete, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37660295 På bilden ser vi Östragårdens förskola i Åkarp

Förskola stängs efter larm ifrån Säpo – Muslimska brödraskapet har inflytande

Stockholms stad stänger Saimagårdens förskola, som är en fristående förskola med bindningar till den muslimska friskolesfären. Stockholm stad tar beslutet efter att utlåtande ifrån säkerhetspolisen Säpo, rapporterar SvD. Säpo bedömer helt enkelt att et föreligger en omfattande risk för radikalisering av barnen inom just denna verksamhet. Enligt Säpo har en man som har stark koppling till Muslimska brödraskapet inflytande över skolan.

Enligt skolborgarrådet från Liberalerna, Isabel Smedberg-Palmqvist, togs beslutet av en enhällig nämnd under morgonen idag. Liberalerna fick en hel del uppmärksamhet när de på riksnivå gick ut med ambitioner att i stort sett förbjuda religiös förskolor i Sverige.– Vi som nämnd saknar kompetensen att göra den typen av bedömning. Men skriver Säpo att det finns risk för radikalisering så får vi lyssna på det. Det är den enda myndighet som besitter den typen av information, säger Skolborgarrådet till SvD. Hon berättar också att det föreligger oredligheter kring skolans redovisning till skatteverket.

Förskolan har överklagat beslutet till skolinspektionen.

Skolan ifråga ligger i Kista.