Prenumerera
Prenumerera
© SAS

Piloterna beredda att driva SAS i konkurs

Av allt att döma är SAS-piloterna redo att gå i strejk. Från norskt håll tyder allt mer på att man sätter press på SAS och är beredda att försätta bolaget i konkurs. Men i Sverige pågår än förhandlingar.

– Ja, otvivelaktigt. Om företaget inte klarar att förhålla sig till den skandinaviska modellen, anser vi att det är en aktör som inte har rätt att överleva, säger Roger Klokset, som är ledare för fackföreningen Norske SAS-flygeres forening (NSF) till norska VG, när de frågar om NSF är beredd att låta SAS gå i konkurs.Han menar att parterna måste komma överens inom kort annars är risken stor att de går vidare och sätter hårt mot hårt.

Det svenska pilotförbundet för löpandet dialog med sina norska kollegor, enligt msn-news. Men de vill inte berätta mer om vad som diskuteras.