Prenumerera
Prenumerera
By Ariyan7 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76798221

Efter Påskkravallerna: Magdalena Andersson hyllar och sänder hälsning inför den muslimska högtiden Eid

Islamiseringen av Sverige har återigen blivit ett hett samtalsämne efter att förortsområdenas invånare genomförde upplopp i påskas, som ett resultat av att Rasmus Paludan utnyttjade sina grundlagsskyddade rättigheter för att kunna bränna en koran.

Men trots det inträffande sände Magdalena Andersson en hyllning till muslimerna när de avslutningsfirande Ramadan, via sin facebooksida , två veckor efter kravallerna.

”Igår avslutades den årliga muslimska fastemånaden ramande och idag firar muslimer världen över Eid. Och även här i Sverige är det många som firar”, säger hon i en publicerad video på sin facebook. Hon talar om hur de umgås och äter god mat och ”en massa söt saker”, under avslutningshögtiden Eid al-Fitr. Högtiden kallas vanligtvis för eid, som betyder ”en återkommande lycka eller festglädje”.

”Jag vill önska alla er som firar en riktigt fin och härlig Eid!” säger hon avslutningsvis i sitt korta digitalt förinspelade tal.

Här om vecka rapporterade Svensk Morgonbladet att uppemot 10 000 personer samlades offentligt för att fira Ramadan i Malmö.