Prenumerera
Prenumerera

Biskop Johan Tyrberg gör aktion för vegetarisk mat på Tradera

Johan Tyrberg är Svenska kyrkans biskop i Lunds stift. Under kyrkovalsåret rapporterade Svenska Morgonbaldet om hur han hyllade HBTQ-certifieringar av församlingar i hans stift.

På Tyrbergs facebooksida annonseras det idag om att han via tradera bjuder på en grillad vegetarisk lunch till högstbjudande. Pengarna som kyrkan drar in på detta kommer att gå till välgörande arbete, står det på sidan.

”Vill du äta med honom? Då ska du lägga ett bud på Tradera! Den som vinner auktionen får ta med sig en vän och äta lunch ute i det fria tillsammans med biskopen. Pengarna går oavkortat till välgörande ändamål – ACT Svenska kyrkan. https://www.tradera.com/…/biskopen-bjuder-pa-lunch-i…”. Detta budskap publicerades på hans facebooksida för ca en timme sedan.

Inlägget är undertecknat, ”Camilla, pressekreterare”

Kyrkan gör således en markering i matdebatten och gör härmed ett slag för den vegetariska sidan.

Johan Tyrberg valdes till biskop 2014 och hans valspråk har sedan dess varit de av Jesus sagda orden, ”Världen salt”. Med hänvisning till Tyrbergs eget beteende tolkar han troligtvis orden som att Jesus vill att kristna alltid ska utmana stabila normstrukturer. ¨Konservativare teologer brukar snarare tolka orden som en uppmaning att våga sticka ut mot icke kristna fenomen, såsom äktenskapsbrott, sexualisering osv.