Prenumerera
Prenumerera

Andersson förfasas över Bomber i Ukraina – hon kan inte ens få stopp på Bomberna i Sveriges förorter

Ledare: Återigen tjafsar en svensk statsminister om vad som sker i ett annat land medan bomberna exploderar och skjutningarna är vardagsmat i Sveriges egna förorter. Malmö har drabbats av flera bombdåd på kort tid men vi hör inga storslagna fördömanden om detta ifrån Magdalena Andersson.

Andersson gapar högljutt om hur Ryssland försöker få kontroll över Ukraina men nämner inte ens hur den kriminella sfären fått kontroll över en kvinnlig toppolitiker i Södertälje. Att en 23 årig man hittats ihjälskjuten i en kvinnlig 40 plus politikers bil tyder nog att gängen börjat infiltrera det samhälle som statsministern har som ansvar att försvara. Sen kan vi givetvis fundera kring om vad den kvinnliga politikern hade för relation till den 23 åriga gängmannen och hur passionsfyllt detta varit.

Senast igår detonerade något typ av föremål vid ett flerfamiljshus i Malmö. DN rapporterar om att flera explosioner skett i Malmö under en kort tid och SVT rapporterade i vintras om att skjutningarna varit ovanligt många för att vara under årets kallare period. Polisen i Sydsverige varnar för att det kriminella nätverket Black Cobra är på återfödelse.

Detta är bara ett litet axplock från den brottsutveckling som Sverige har.

Polisen har i stort sett tappat våldsmonopolet i vissa förortsområden och kan inte fullgöra sina förpliktelser. I dessa parallella samhällen har gängen förklarat krig mot statsmaktens våldsmonopol – de har de facto tagit över delar av svenskt territorium. Till stor del består gängen utan personer med utländska identiteter, vilket via ett väldigt långsökt resonemang kan ses som hot ifrån främmande makt.

Vi är på väg in i en valrörelse där Sveriges ödesfrågor ska avgöras. Huruvida Ryssland och Ukraina ska bråka över territorium är av marginell betydelse för Sverige. Det är även svårt att veta exakt vad som händer där i Baltikum och i ett krig kommer övergrep troligtvis att ske ifrån båda sidorna. Men en sak är säkert, Putin är beredd att göra vad som helst för att uppnå resultat, oavsett vad man tycker om målet. Tänk om Magdalena Andersson hade samma mindset och vågade invadera No-go-zonerna med pansarvagnar för att återinställa svensk rättsstat.

Magdalena Andersson talade under dagens presskonferens om ett ”mörkt kapital i Europas historia”. Det stämmer, men mörkret är en produkt av det förfall som påverkar och det våld som riktas mot det svenska folket i Sverige. Mörkret är en produkt utav hur den svenska staten tappat sist våldsmonopol, och det har ingenting med Vladimir Putin eller Ryssland att göra.

Ibland har människor en tendens att diskutera alla världens problem för att slippa se och hantera de utmaningar som finns på hemmaplan.