Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=113029809

Magdalena Andersson vann partiledardebatten enligt tittarna – Stenevi var sämst

Magdalena Andersson fick bäst betyg av tittarna efter kvällens partiledardebatt. Det var hennes debut i Tv-debatt i egenskap av S-ledare och statsminister.

Sifo står bakom den tittar-undersökning som genomfördes i anslutning till debatten. Undersökningen bad ett slumpmässigt antal tittare att rangordna partiledarnas debattinsats. Det var ”oerhört jämnt mellan de tre” partiledarna som toppade rankingen, enlig Sifos kommentar till Expressen när det sammanställda resultatet skulle presenteras.

Näst efter Magdalena Andersson, som fick tittarranking på 3,67, hamnade Moderaternas partiledare Ulf Kristersosn, på en tittarranking på 3,63. Därefter kom KD-ledare Ebba Busch på 3,54.

MP:s språkrör Märta Stenevi fick kvällens sämsta tittadom.

När Expressen ber miljöpartisten att kommentera detta är hon väldigt kort.

– Jag har inte så mycket att säga om det. Jag hoppas att vi ska kunna föra en riktig debatt fram till valet, hur Sverige ska klara sig ur klimatkrisen, säger MP-språkröret Stenevi.

Svenska Morgonbladet rapporterade häromdagen om en opinionsundersökning där Socialdemokraterna hamnar på över 30 procent av väljarstödet och där den rödgröna sidan had en vist övertag. Media har publicerat flera undersökningar med snarlika resultat de senaste månaderna.

Rangordning efter tittarbetyg

Magdalena Andersson (S): 3,67

Ulf Kristersson (M): 3,63

Ebba Busch (KD): 3,54

Jimmie Åkesson (SD): 3,48

Nooshi Dadgostar (V): 3,43

Nyamko Sabuni (L): 3,41

Annie Lööf (C): 3,32

Märta Stenevi (MP): 2,67

Betygen var ett snitt på en skala från 1 och 5.