Prenumerera
Prenumerera
© privat

Stora restriktions – och vaccinkritiska demonstrationer – Hotellsektorn i fritt fall efter nya restriktioner

På lördagseftermiddagen anordnar Frihetsrörelsen en demonstration mot vaccinationspass i centrala Stockholm. Demonstrationen väntas locka fler än någonsin tidigare och detta sker i en tid när allt fler opinionskrafter börjat inse att vaccinkraven och restriktionerna är kraftigt överdrivna påfund.

Demonstrationen kommer någon vecka efter att Statistiska centralbyrån presenterade statistisk om tyder på att de något högre dödstalen som var 2020 kan ha helt andra förklaringar än att corona var en pandemi. Svenska Morgonbladet skrev om SCB:s pressmeddelande och statistiska som där presenterades häromdagen.

Demonstrationer kommer att hållas i både Stockholm och i Göteborg, men även på andra platser i landet. Detta är en del av en internationell proteströrelse som kommer att demonstrera hela helgen.

I Stockholm kommer ett demonstrationståg att avgå ifrån Norrmalmstorg och sedan samlas vid Sergels torg.

Vänsterinriktade SVT påstår att Säpo varnar för att högerextremister sökt sig till just denna coronarörelse och deras demonstrationer. Därpå säger statliga televisionen att polisen beviljat demonstrationstillstånd för 3 000 personer vid manifestationen i Stockholm. Men enligt anmälningsformulär på nätet har 17 000 personer anmält sig till just den demonstrationen.

På gatorna och på torget här i Stockholm är det kanske inte riktigt 17 000 tusen personer närvarande men det är tydligt att protesterna slår sina tidigare deltagarrekord.

Dessa demonstrationer lockar även företagare som påverkas av restriktionerna. Inom hotell – och restaurangsektorn är läget väldigt graverande.  Sedan november i förra året har vissa aktörer inom hotellsektorn tappet 60 procent av sin gäster, rapporterar SVT. Detta är ett resultat av den coronahysteri som politiker och etablerad media återigen piskar upp.

Enligt källor till Svenska Morgonbladet kommer ett nytt restriktions – och vaccinkritiskt parti att bildas under dagen.