Prenumerera
Prenumerera
Sernholt - AfS - Hets mot folkgrupp
Bild på Kasselstrand © AFS / Bild På Sernholt © Exakt24

Blind man dömd för invandringskritik – AfS startar insamling åt honom

Jonas Serneholt, 46, har nu dömts för ”Hets mot folkgrupp” efter att han uttalande sig skarpt mot invandrare som ett resultat av att gängmedlemmar i Järfälla misshandlat och rånat hans son 2019.

Svenska Morgonbladet rapporterade i måndags om Jonas Serneholt, som är helt blind, och att en åklagare lagför honom för åsiktsbrott, trots att det är han och hans familj som drabbats av gängvåldets konsekvenser.

Attunda tingsrätt dömde under gårdagen 46-åringen för två fall av Hets mot folkgrupp. Påföljden blev villkorlig dom med 30 dagsböter om 80 kronor.

Åklagaren Kevin Öksuz yrkade på att Serneholt dessutom skulle dömas för att ha påstått ”att det endast är invandrarungdomar av mellanöstern/nordafrikansk bakgrund som begår brott”. Åklagaren har dock inte kunnat styrka den gärningen, menar tingsrätten och ogillar den delen av åtalet.

Nationalistpartiet Alternativ för Sverige startar nu en insamling för att kunna betala Jonas Sernholts samtliga kostnader förknippade med rättegången och domen. Enligt partiprogrammet anser AfS att lagen Hets mot folkgrupp är en inskränkning av yttrandefriheten och gör det svårt för svenskar att diskutera den problematik som invandringen bevisligen medför. Partiet vill avskaffa lagen.

– Alternativ för Sverige ställer sig helhjärtat bakom Jonas Serneholts rätt till yttrandefrihet och har därför betalat samtliga rättegångskostnader och böter, skriver partiledaren Gustav Kasselstrand i ett pressmeddelande.

Svenska Morgonbladet talar med Jonas Sernholt som känner sig lycklig över all uppbackning han anser sig få ifrån nationalistiskt håll. ”…jag känner ett oerhört stöd från många svenskar just nu och att folk visar en oerhörd värme och solidaritet”, säger han till oss.

”Det blev villkorlig dom plus 30 dagsböter é- 80 kr per dag. Summa 2 400 kr. Dessutom en extraavgift till brottsofferfonden. Kommer inte överklaga utan låter lagt kort ligga. Jag anser för övrigt att domen i sak är svenskfientlig och att rättsväsendet i Sverige AB nu visar att man väljer att ta kriminella främlingar och deras familjers intressen i försvar framför det egna folket”, förklarar han därpå.

Sernholt överväger starkt att engagera sig än mer nu för den nationella saken i Sverige.

Senast i morse presenterade Brottsförebyggande rådet en rapport som tydligt visar att ungdomsrånen kraftigt tilltog efter asylkrisåret 2015, vilket gör att kopplingen mellan invandring och brottslighet inte går att blunda för.