Prenumerera
Prenumerera
@ Exakt24

Synskadad man trakasseras av åklagare och gängkriminell familj

Ryggskador på Jonas son efter förnedringsrånet. Från polisens förundersökning. Framtaget av Exakt24.

Det var efter att den synskadade Jonas Sernholts 15-årige son blev misshandlad och förnedringsrånad som en debatt blossade upp bland boende i Järfälla beträffande den tilltagande brottsligheten i kommunen. De gängkriminella invandrarna som utförde rånet mot Jonas son fick cirka ett års fängelse vardera. Jonas Sernholt kommenterade det inträffade och situationen i Sverige i Facebook gruppen ”Varning i Järfälla”. Hans skarpa kommentarer resulterade i att han nu lagförs för Hets mot folkgrupp av de rättsvårdande myndigheterna.

 

Jonas reaktion innehåll en rad kommentarer i affekt men han framförde även riktad kritik mot den svenska regerings kriminalpolitik och massinvandringen som fenomen. I kommentarerna omnämndes bland annat invandrare från MENA-området som mer brottsbenägna. Just detta etniska resonemang användes av modern till en gängkriminell för att ge igen.

Det är mamman, Catarina Ingrid Maria Khadidja Khan, som är mor till gängmedlemmen Mohammad Suleman Khan 19990719, som polisanmälde Jonas för Hets mot folkgrupp.

Carinas son dömdes till 1 år och 2 månaders fängelse och skadestånd för medhjälp till grov misshandel samt olaga hot i samband med rånet av Jonas Sernhols 15-årige son. Målnummer: B 12317–19.

I de kriminella kretsarna kallas han för ”Sulle” och han har även belönat det svenska folket för deras gästfrihet genom att bland annat dömas för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott år 2019. Påföljden blev även då över 1 års fängelse. Målnummer B160-19.

Kort efter att Suleman Khan släpptes ifrån kriminalvårdens förvar mördades han av ett rivaliserade gäng när skott avlossades mot en bil kvällen den 12 november i år i en stockholmsförort.

Jonas Sernholt åtalas

Den SD-hatande åklagaren, Kevin Öksüz, tar på sig familjen Khans hämndanmälan mot 15-åringens synskadade far. Åtal väcktes för hets mot folkgrupp. Via åklagarens facebookprofil kan vi konstatera att denne gillar facebooksidan ”Sverigedemokraterna i Riksdagen – Nej tack” som bland annat framhåller att Sveriges tredje största och demokratiskt valda parti är en ”fara” för demokratin och att partiet består utav ”fascister”. Facebooksidan argumenterar inte för sina påstående.

Lagen Hets mot folkgrupp tog sin nuvarande och mer tillämpbara form 1988. Enligt riksdagens förarbeten skulle brottsrubriceringen skydda utsatta grupper i samhället men i detta fall kan vi tydligt se att en gängkriminellt kopplad familj använder lagen för att sätta dit en redan brottsutsatt svensk man.

Exakt24 gör ett reportage och möter upp Jonas utanför tingsrätten efter förra veckans förhandlingar.

Blind man jagas för åsiktsbrott efter facebookinlägg om när sonen blev förnedringsrån

 

Domen mot Jonas kommer imorgon efter förra veckans tingsrättsförhandlingar. En frikännande dom ” hade varit en nyhet i sig”, förklarar Sernholt för oss på Svenska Morgonbladet.

Vi frågar hur han anser att Sverige ska komma till bukt med de stora ghettområderna där laglösheten och parallellsamhällen bara växer sig starkare.

”Allmänpolitiskt tror jag på återvandring måste ske men sen så tror jag också att vi svenskar måste flytta och bosätta oss tillsammans”, konstaterar han. ”De utrikesfödda har ju bildad sina enklaver att på något sätt måste vi svenskar också bilda våra, för att odla svenska traditioner och hämta kraft från varandra.”

Han tror inte att politikerna eller polisen på sikt kommer kunna lösa dess problem och han bedömer att det kommer bli allt tuffare i landet.

”Krafter som driver svenska intresse måste leda arbetet för svenska enklaver…ungefär som när arbetarrörelsen skapade kooperativ och folketshusrörelsen för 100 år sedan för sina intressen”, förklarar han dessutom.

”Vi kan inte förvänta oss någon hjälp ifrån Sverige AB och politikerna”, förklarar han för Svenska Morgonbladet.