Prenumerera
Prenumerera
© Christian Peterson

Socialisttidningen Offensiv anmäld till ekobrottsmyndigheten av altmediaprofil

Häromdagen rapporterade Svenska Morgonbladet om hur den socialistiska tidningen Offensiv missköter sin bokföring. I flera år har revisorn ifrågasatt redovisningen, däribland att det saknas verifikationer för nästan en miljon kronor kring vissa utgiftsposter.

Trots detta har tidningen löpande fått miljonbelopp i presstöd ifrån Myndigheter för press, radio och TV.

Svenska Morgonbladets skribent Christian Peterson har utrett verksamheten i egenskap av sin roll på Exakt24.

Vi kan idag meddela att han anmält tidskriften Offensiv till ekobrottsmyndigheten vilka kommer utreda frågan vidare. Bara avsaknaden av verifikationer är ett bokföringsbrott och av allt att döma av grov art då det rör sig om så pass stora belopp.

Tidningen Offensiv börjar troligtvis känna oro beträffande det som uppdagats. När Christian besökte tidningens lokal i måndags vägrade de öppna dörren för att svara på hans frågor.
I onsdags gick det ut med en artikel på sin hemsida där de jämrade sig över att ”ökända nazister” drev kampanj mot dem via nätet och eftersökte ytterligare donationer ifrån sina sympatisörer.

”Den nuvarande hetsen drivs inför mediestödsnämndens möte den 8 december, som ska ta beslut inför 2022.” skriver Offensivs redaktion.

Det är möjligt att mediestödsnämnden reagerar på den oredliga bokföringen och fryser framtida utbetalningar tills det hela har utretts. I vår förra artikel lyfte vi fram det faktum att handläggare hos Myndigheten för press, radio och TV i somras reagerat på den oredlighet som förefaller sig finnas i Offensivs bokföring.