Prenumerera
Prenumerera
© Screenshoot

Centerpartistisk skol – och socialpolitiker i Malmö – Suttit i fängelse för grovt rattfylleri

Centerpartisten Joacim Ahlqvist är idag aktiv centerpartist i Malmö stad. Han har visat engagemang i skolfrågor genom att bland annat skrivit en moraliserande debattartikel i Kvällsposten.  

Joacim Ahlqvist – Centerpartiet

2007 drog han i sig en stor mängd alkohol på en fest enligt tingsrättsprotokollet. Senare under kvällen möter polisen honom vid vägkanten där han, enligt tingsrättens bedömning, kört en bil i diket.

Själv påstod Joacim att han suttit i passagerarsätet medan han lät en okänd man som han träffat på festen köra bilen för att hämna fler festdeltagare i Kungsbacka.

Till rätten erkänner han att han var ”märkbart berusad” under festen då han druckit 8 starköl samt några snapsar. Det kom då på tal att ett par personer skulle hämtas i Kungsbacka. Joacim Ahlqvist lät därpå den okända mannen köra bilen, påstår Joacim till tingsrätten.

När bilen hamnade i diket ska, enligt rättegångsprotokollen skildring av Joacims berättelse, den för Joacim okända mannen ha sagt att han skulle gå efter hjälp men återvände aldrig.

Därför ska Joacim ha varit kvar ensam vid bilen och framstått som den som hade kört onykter, i alla fall utifrån hans försvarsargument. Ingen på festen har lämnat vittnesmål som styrker Ahlqvists berättelse om den okända mannen. Denne spökperson har aldrig identifierats.

Tingsrätten köpte därför inte Joacims Ahlqvists version då det även fanns vittnesmål ifrån oberoende förbipasserade och polistjänsteman som samstämmer med åklagarens gärningsbeskrivning.

Ahlqvist döms för grovt rattfylleri och fick bland annat avtjäna ett fängelsestraff på 1 månad.

Han är idag ersättare i kommunfullmäktige Joacim åt Centerpartiet men är även ledamot i både Grundskolenämnden och i Arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö stad.

Källa: Tingsrättsprotokoll