Prenumerera
Prenumerera
Moderaterna sexuellt beteende minderårig
© Riksdagen / By Frankie Fouganthin - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73613912

Hanif Bali är den anklagade moderaten – Han tillbakavisar anklagelsen och förklarar händelsen

Här om dagen konstaterade Svenska Morgonbadet att mycket pekade på att Hanif Bali var den utpekade moderaten i de anklagelser som partiledningen valt att utreda gällande opassande sexuellt beteende, trots att det som kan ha hänt inte faller inom ramen för brottsbalken.

Svenska Morgonbladet anser än att det är besynnerligt att anklagelserna presenterades lagom till Moderaternas provval och misstänkte att det hela kunde vara fabricerat för att sätt dit den intern kontroversielle Bali.

Idag bekräftar Hanif Bali, på sin facebook, att han är den utpekade Moderaten. Han tillbaka visar anklagelserna. ”Jag vill först och främst säga att jag tillbakavisar de påståenden som riktas mot mig om opassande beteende mot en yngre parti/MUF-medlem”, skriver han.

Hanif erkänner att han haft kontakt med en MUF-medlem som visade sig vilja ha en djupare relation med honom. Han medger att han borde ha avbrutit kontakten när det blev tydligt att hon ville fördjupa relationen. Men han bedyrar att ingenting av sexuell art hände.

Han bedömer därpå att det hela är en komplott mot honom. Många av hans följare på sociala medier delar hans tolkning av det hela.

”I december 2020 fram tills idag börjar meningsmotståndare på internet trakassera mig med de lögner och förtalsgrundande anklagelser som cirkulerat i media mot mig, jag ser att dessa inlägg gillas av personen i fråga. Flera dagar innan anklagelserna riktas mot mig i partiet börjar dessa fientligt inställda konton anspela och ”räkna ner” till den dag då de planerat att ta detta till partiet. Jag har detta dokumenterat – de visste alltså långt innan vilken dag som anklagelserna skulle riktas. Det är ett väl valt tillfälle då partiets interna nomineringsprocess drar igång. De påståenden som nu riktas mot mig påverkar förmodligen mina möjligheter att kandidera för en till mandatperiod. Detta trots att jag är oskyldig till det som påstås.”

”Står bakom dig alla dagar i vecka”, skriver exempelvis en kvinna som svar på hans uttalande idag på facebook.

En moderatpolitiker ifrån Uppsala skriver därpå detta i hans facebookflöde, under hans inlägg.

”Tyvärr inte en ovanlig händelse i dagens samhälle. Antingen mentalt instabila personer, eller personer som vill utnyttja desamma för att angripa med ohederliga medel. Lögnspridning och förtal är ett oerhört skadligt redskap eftersom det räcker att ett påstående sprids ett eller två led för att de som läser/lyssnar mentalt ska registrera det som ”sant”.”