Prenumerera
Prenumerera
Moderaterna sexuellt beteende minderårig
© Riksdagen / By Frankie Fouganthin - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73613912

Riksdagsledamot (M) utreds för sexuellt beteende mot minderårig – Hanif Bali tystar ner sitt twitterflöde

Moderaterna startar en internutredning efter att en riksdagsledamot anklagats för olämpligt sexuellt beteende mot minderårig. Enligt flera källor ska den manliga riksdagsledamoten ha uppmanat en flicka som är under 18 år att skicka bilder av sexuell art. Flickan i fråga tillhör partiets ungdomsförbund (MUF).

Partisekreterare, advokat Gunnar Strömmer, tar det hela på stort allvar men ger inga detaljerade kommentarer i dagsläget.

– Vi har fått uppgifterna i närtid. Nu ska vi göra allt vi kan för att ta reda på vad som har hänt, säger han, enligt Expressen.

Somliga medier säger att det rör sig om flera fall mot olika personer och då ska alla ha varit under 18 år men över 15 år. Samtliga ska enligt interna uppgifter från Moderaterna till Svenska Morgonbladet vara aktiva i Moderaternas ungdomsverksamhet.

Det spekuleras vitt och brett på sociala medier om vem denna riksdagsledamot kan vara.

Svenska Morgonbladet har noterat att Hanif Bali inte gjort några Twitterinlägg sedan den 8 september och varit helt tyst på Facebook sedan flera dagar tillbaka. Uppgifterna om det olämpliga beteendet uppdagades via media under gårdagen vilket gör att Balis tystnad kan ses som logiskt utifrån när avslöjandet uppkom. Tittar vi på Balis tidigare kommunikationsmönster på Twitter lägger han vanligtvis upp flertalet tweets dagligen. Det ter sig besynnerligt att han slutar med detta när provvalet nu är en högst aktuell internprocess, där profilering och positionering borde vara högt på hans dagordning. Hanif Bali har inte heller aviserat att han inte haft för avsikt att återkandidera till riksdagen.

Det är emellertid anmärkningsvärt att dessa uppgifter framkommer lagomt till Moderaternas interna provval som är en process kring att sätta riksdagslistan. Hanif Bali har länge varit en kontroversiell kandidat som den liberala partiledningen petat ifrån nämnd- och utskottsuppdrag i riksdagen under mandatperioden. Det är högst tänkbart, om han är den utpekade moderaten, att en del av uppgifterna är fabricerade för att sätta honom i dålig dager.

Moderaternas partiledning är väldigt förtegna om vem riksdagsledamoten är. Flera Moderater i landet har till Svenska Morgonbladet sagt att de inte får tag i Bali.