Prenumerera
Prenumerera

Evakuerade Afghanerna fick bostäder i Stockholm vid ankomst

Häromveckan ifrågasatte Svenska Morgonbladets ledarsida den stora mängd afghaner som minsann skulle ”evakueras” ifrån Sverige ”stora” ambassad i Afghanistan. Media har skrivit om uppemot 1100 personer.

Under gårdagen framkom det att dessa slussats direkt ifrån Arlanda till olika kommuner där de omedelbart erbjudits bostadslösningar. I praktiken har de gått förbi den långa bostadskön och den bostadssituation som skapar stora problem för bland annat landets unga och pensionärer.

Efter att Migrationsverkets och Försvarsmakten lagt resurser för att få hit afghanerna tar kommunerna nu över. Invandrarna har tagits emot av kommuner som ska ”vägleda dem in i det svenska samhället”, skriver Migrationsverket på sin hemsida.

Det har fått ”nytt hem” i Sverige, skriver Migrationsverket.

Kommunerna har enligt migrationsverket ”befunnit sig på plats på flygplatsen för att personligen ta emot dem som anländer och eskortera dem till deras nya bostäder”.

De flesta tas emot av Stockholms kommun där bostäder är så pass dyra att vanliga svenskar knappt har råd att bo där.