Prenumerera
Prenumerera
© Filip Sjöström

Filip Sjöström samlar till nationaldagsdemonstration för Frihet och Sanning”

Idag fortsätter Filip Sjöström med sin sitt demonstrationsprojekt ”frihet och sanning”. Filip är entreprenören som riskerar hela sin livssituation för att sätta sig upp emot etablissemangets coronalockdown. Svenska Morgonbladet gjorde en djupintervju med Sjöström På denna nationaldag, den 6 juni, kommer nästa demonstrations att gå av stapeln. Enligt affischers ska demonstranterna samlas vid Berzelii Park kl. 14:00 i Stockholm den 6 juni.

Svenska Morgonbladet talade med Filip Sjöström dagarna innan nationaldagsdemonstrationen för att närmare förstå hur hans kamp och hans rörelse fortskrider.

Tusenmanna marschen Filip Sjöström - kritik restriktioner

© Roger Ranta

”Målet med nationaldagsdemonstrationen är att vi kommer samman många människor. Då vågar folk komma i kontakt med sanning och vågar gå emot etablissemanget…Då kommer dom här lögnerna upp till ytan och då kommer det bli glasklart vad som är bäst för Sverige just nu”, säger han till oss.

”Jag tror att vi kommer se att restriktionerna börjar lättas något. Sen vad som händer i höst har jag svårt att sia om. Jag tror att en stor snackis kommer bli att politikerna kommer pusha på om att hela Sveriges befolkning vaccinerar sig”. Filip kommer att med hjälp av dagens demonstration lyfta fram kritik mot coronapasset. ”Helt sjukt” anser han att detta intyg är. Han ser det hela som ett kraftigt intrång på den personliga integriteten.

”Jag tror att vi blir fler den 6.e juni än senast. Jag tror att vi kan bli uppemot 3 000 nu när vi var 2 000 senast”. Skulle så ske börjar hans rörelse bli en faktor att räkna med inför framtida maktmissbruk.

Filip berättar att polisen hört av sig innan demonstrationen och att länsstyrelsen skickar viten ”varenda gång”. Han poängterar emellertid att senast han var på polisförhör fann det ”en stark human känsla hos polisen”. De gör bara sitt jobb, berätta han för oss, men ser inte honom som kriminell. ”Media har mer börjat ignorera än att trakassera” hans rörelsen, bedömer Filip dessutom.

Men några dagar innan dagens demonstration grep polisen Max Winter som arrangerar sammankomsterna tillsammans med Filip, vilket News Voice skriver om.