Prenumerera
Prenumerera
Brändera Eskilstuna
© Pressbild socialdemokraterna

Eskilstunas socialdemokratiska kommunalråd uppmanar till angiveri, föräldrar mot barn, för att hitta skyldiga för gårdagens bränder

Ett stort antal bilbränder och attacker mot ordningsmakten drabbade Eskilstuna under natten till idag, vilket Svenska Morgonbladet rapporterat om. Kommunens styrande kommunalråd, Jimmy Jansson (S), uppmanar Eskilstunaborna att anmäla sina barn, syskon och klasskamrat samt alla de känner vilka de misstänker kan vara inblandade.

Ett 20-tal bränder antändes i Eskilstuna under natten, flertalet var bilbränder. Polishuset anfölls med brinnande föremål.

”Det hjälper väl inte att svära. Men det som ett antal individer utsatt Eskilstuna, eskilstunabor, polisen och räddningstjänsten för inatt saknar motstycke och det finns inte kraftuttryck nog att ta till”, skriver kommunalrådet Jimmy Jansson (S) på Facebook.

Kommunalrådet uppmanar föräldrar att polisanmälan sina barn och syskon varandra om de misstänker att de varit inblandade, exempelvis varit ute på natten igår när de orde ha sovit inför en dag i skolan.

”Om den inte var hemma utan bra förklaring är kanske det enda rimliga en polisanmälan”, skriver han vidare på facebook.