Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=89298420

Tegnell i SR: Talar ut om Sveriges övertro till ”åtgärder” mot smittan

I en SR-intervju medger Sveriges statsepidemilog, Anders Tegnell, att Sverige kan ha haft en ”övertro” till ”åtgärder” mot coronasmittan. Han konstaterar att de var betydligt svårare att hindra smittan från att ta sig in på våra äldreboenden än vad myndigheterna trodde ifrån början. Tegnell poängterar att även andra länder har haft liknande problem.

– Även länder som lyckats väldigt bra under första vågen som Tyskland till exempel som hade en väldigt låg dödlighet på sina äldreboenden. Även där så fick de väldigt mycket dödsfall och väldigt stora problem på sina äldreboenden så det här var ju ett fenomen som inte bara vi i Sverige såg, säger Anders Tegnell till radion.

Svenska Morgonbladet rapporterade i januari om att flera svenska smittskyddsläkare, däribland Anders Tegnell, bedömde coronarädslan som kraftigt överdriven.