Prenumerera
Prenumerera

Våldsamt när migranter från Honduras tar sig till USA

USA grundades som ett mångkulturellt projekt efter att upproriska engelsmän slog sig ifrån ett konservativt brittiskt imperium. Galenskap har en tendens att dra till sig än mer sådant. Tusentals migranter ifrån Honduras är nu till fots på väg mot USA. De hoppas på ett bättre liv ifrån fattigdom. De flyr just nu ifrån ekonomisk utsatthet, växande gängbrottslighet och väderfenomen, enligt SVT.Det har dock varit väldigt våldsamt vid de olika gränskontrollerna i Sydamerika rapporterar France24.
Biden utlovar ett ”rättvist och humant” immigrationssystem som är den morot vilken uppmuntrar stor mängder barnfamiljer att gör den långa resan över den centralamerikanska kontinenten, enligt SVT.

Stefan Lövens regering driver för tillfället även i Sverige igenom humanitära orsaker som giltiga asylskäl, rapporterade Svenska Morgonbladet i förra veckan.