Prenumerera
Prenumerera
Bilden är i Public Domain

Socialdemokraterna försvarar migrationsförslaget – öppnar för asyl av humanitära skäl

Regeringen Löfven har ett förslag till ny migrationslagstiftning som framförhandlades 2020. Utkastet har genomgått remissinstanserna.  I denna proposition, som väntar riksdagens godkännande, ska det bli enklare att få uppehållstillstånd i Sverige av humanitära skäl. Liberalernas ledare Nyamko Sabuni hotar emellertid att lämna januariavtalet om lagen inte dras tillbaka, enligt Svenska Dagbladet.

Stefan Löfvens svar till Liberalernas partiledare är dock NEJ. Detta sa han på en pressträff idag efter riksdagens partiledardebatt.

– Det är klart att vi vill gå vidare med de förslag vi har tagit fram sade statsministern, enligt Svenska Dagbladet.

Efter många om och men lyckades Miljöpartiet och regeringen enas om ett migrationsförslag. Det är högst troligt att invandringsälskarna i Centerpartiet och Vänsterpartiet kommer gå med på de formuleringar som läggs fram. Liberalernas röster i riksdagen behövs således inte för att uppå en majoritet för bifall.