Prenumerera
Prenumerera

Reflektion: En ifrån SD säger någonting olämligt – Får löpsedlarna – en centerpartistisk lokaltopp åtalas för sexköp av barn, knäppt tyst

Det är märkligt att vår granskande makt, media, använder så otroligt olika rättesnören för olika partier. Trots att både SD och C är folkligt valda till Sveriges riksdag.

Igår rapporterade Svenska Morgonbladet att den 44 åriga ordföranden i Centerpartiet i Uppsala, Oskar Åsberg, åtalas för sexköp av barn. Han åtalas dessutom för ett narkotikabrott som ska ha genomförs i anslutning till den andra gärningen.

Det är helt korrekt av media att belysa den Sverigedemokratiska politiker som gjort nazistanspelningar – han presenteras med både bild och namn. Sverigedemokraten heter Dennis Askling och var deras gruppledare i Haninge. Expressen rapporterar exempelvis om detta.

Det problematiska är att de stora tidningarna fullständigt håller tyst om Oskar Åsberg som har förgripit sig på en ej myndig flicka som är en handling som hela feministkåren borde skrika sig hesa angående.