Prenumerera
Prenumerera

Ordförande för Centerpartiet i Uppsala: Sexköp av minderårig flicka – andra centerpartister på kort tid

De brottsliga handlingarna ska ha ägt rum på hotellrum i Stockholm under 2018 och Åsberg ska ha kommit i kontakt med flickan via en sexköpsliknande sida på nätet. Det var även härvia som polisen hittades flickans annons och tog kontakt med henne för vidare utredning. Flickan var vid tillfällen för sexköpen underårig.

”Det finns inga förmildrande omständigheter över huvud taget. Helt avskyvärt helt enkelt”, kommenterar Centerpartiets distriktsordförande i Uppsala län, Catarina Deremar till SVT. Ett uteslutningsärende mot oskar Åsberg har även påbörjats enligt Deremar.

Svenska Morgonbladet rapporterade i förra veckan om ett stort antal män som varit inblandade i denna sexköpshärva runtom denna flicka. Vi misstänkte redan då att det var en Uppsalapolitiker som varit inblandad.

För en kort tid sedan dömdes centerpartisten Denny Olofsson (C) i Lindome för återupprepade våldtäkter mot en flicka i 14 års ålder, en händelse som bland annat skildrades i Göteborgs Posten. Denny drev en massagestudio i Lindome som nu är permanent nerstängd. Han var dessutom nämndeman för Centerpartiets räkning.