Prenumerera
Prenumerera
Av Presidencia de la República Mexicana - https://www.flickr.com/photos/presidenciamx/35633549951/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61519827

Emmanuel Macron dissad av Moskva

Frankrikes president Emmanuel Macron sade nyligen i podden Generation Do It Yourself podcast att han vill upprätthålla en dialog med Rysslands president Vladimir Putin. Macron blir dock dissad av Moskva.

”Jag skulle fortsätta dialogen”, sa Macron ordagrant men konstaterade vidare att de inte har kommunicerat de senaste månaderna.

”Men jag exkluderar inte möjligheten till att tala om en eller annan fråga”, fortsätter Macron. Han menar att han ”tror på vikten av dialog”.Putin har tidigare sagt att Moskva är villiga att tala med Paris om den franska sidan är intresserad av dialog, uppger Kremls pressekreterare Dmirtij Peskov. Trots detta menar Peskov att Moskva inte ser någon anledning till att tala med Väst för tillfället, rapporterar den ryska nyhetssidan Tass.

”Så här långt, förutom vid sånna här tveksamma uttalanden, ser vi tyvärr inte några förutsättningar för att normalisera en dialog”, uppger han till nyhetssidan.

Vidare säger Peskov att tilliten mellan Ryssland och Väst har krossats.

”Allt beror på ställningstagandet från vår (Kremls) motsvarighet”.