Prenumerera
Prenumerera

Israel fortsätter operation i Rafah

Israeliska styrkor har expanderat landets militära operation i staden Rafah i södra Gaza. Flertalet bostadshus samt offentliga fastigheter har träffats av enhetsflygplan och drönare.Staden Rafah är känd för att vara tätt bebodd av flyktingar från övriga krigsdrabbade områden i Gaza. Nu har omkring 110 000 palestinier flytt från Rafah, enligt FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar. Detta efter att Israel intensifierade operationen i staden under måndagen genom att blockera en gränsövergång som användes för att frakta bistånd till området.

Minst 34 904 personer beräknas ha dödats och 78 514 uppges vara skadade i samband med Israeliska attacker i Gaza sedan Hamas attack den 7 oktober. Dödsantalet efter attacken i Israel är fortsatt 1 139 personer och ett dussintal israeler hålls fortfarande i fångenskap.