Prenumerera
Prenumerera
U.S. AIR FORCE ACADEMY, Colo. -- Tesla Inc. Chief Executive Officer Elon Musk poses for a photograph with U.S. Air Force Academy Cadets in Mitchell Hall during a tour hosted by Superintendent Lt. Gen. Richard Clark on April 7, 2022. Musk met with Academy senior leadership and delivered remarks to a crowd of cadets and faculty. (U.S. Air Force photo by Justin R. Pacheco)

Musk möter kinas regering

Elon Musk, vd för biljätten Tesla, har mött Kinas premiärminister Li Qiang i Peking. Mötet ägde rum under en inofficiell vistelse i Kina. Nyheten kommer i samband med att Tesla marknadsförs vid Pekings bilutställning, vilken äger rum mellan den 25 april och 5 maj.

Mötet genomfördes på söndagen och Li uppges ha sagt till Musk att han hoppas att USA ska föra dialog med Kina angående det ”vinnande” samarbetet, rapporterar statlig kinesisk media.

”Kinas väldigt storskaliga marknad kommer alltid vara öppen för utländskt finansierade firmor”, säger Li och fortsätter:

”Kina kommer att hålla sig till sitt ord och kommer att fortsätta arbeta hårt för att expandera tillgång till marknaden och stärka garantierna för tjänster.”Elon Musk skrev i ett inlägg via X att han är ”hedrad” över att ha mött premiärministern.

Musk ställde nyligen in ett möte med Indiens premiärminister Narendra Modi. Orsaken som uppgavs var att tesla hade andra mycket tunga uppgifter.

Teslas största fabriker är belägna i Shanghai där drygt hälften av deras fordon tillverkas.

Elbiljättens största konkurrenter är kinesiska företag och försäljningen har minskat drastiskt de senaste månaderna.