Prenumerera
Prenumerera

Demonstrerade mot SVT – kallas ”högerextrema”

Vid 16-tiden under lördagen samlades omkring 500 demonstranter i Tessinparken och marscherade till SVT-huset. Syftet var att rikta missnöje mot public service.

När demonstranterna anlände utanför SVT-huset skanderade de ”Avgå Hanna Stjärne”. Stjärne är vd för Sveriges Television.

På demonstrationen talade bland annat Frihetsnytts Tor-Björn Ängalasjö, Frihetsrörelsens Pierre Tinderfjäll, journalisten och författaren Katerina Janouch samt Svenska Morgonbladets krönikör Izabella Jarvandi.Enligt Izabella Jarvandi är SVT delaktiga i ett ”socialliberalt kulturkrig” som främjar HBTQ, feminism och mångkultur.

”Vi är jävligt noggranna med att poängtera vilka ryska medier, arabiska medier som ägs av deras stater men vi betonar aldrig att SVT och SR är den svenska staten och dess samarbetspartners propagandamaskin”, säger hon.

Även SVT själva uppmärksammade demonstrationen. Redan i Tessinparken nåddes vi av nyheten att ”vaccinkritiker” och ”högerextrema” skulle demonstrera mot dem.

– Det är framför allt högerextrema nätverk som är drivande, sedan har vi spår av det som kallades för Frihetsrörelsen under pandemin, sa Hannah Pollack Sarnecki, forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut till SVT.