Prenumerera
Prenumerera

Trump vill inte se nationellt abortförbud – Arizona förbjuder abort

Den före detta amerikanska presidenten Donald Trump vill inte se ett nationellt abortförbud. I stället vill han att varje enskild delstat ska ta ett beslut i frågan. Detta meddelade han under föregående vecka.

I tisdags vidhöll högsta domstolen i delstaten Arizona att abort bör vara olagligt såvida inte patientens liv står på spel.Beslutet har mött kritik, även bland ledande Republikaner, eftersom att de menar att aborträtten är en viktig fråga för många väljare, skriver Politico.

Aborter till och med den 15:e graviditetsveckan är fortsatt tillåtna fram till maj. Därefter kommer abortförbudet inte att ta hänsyn till något annat än den blivande moderns liv. Varken våldtäkt eller incest kommer att vara ett legitimt skäl för abort i Arizona.