Prenumerera
Prenumerera
Bild: Radio Belarus

Vitrysk kanal intervjuar svenska Natokritiker: ”Säkerhetsrisk för Sverige”

Den vitryska kanalen Radio Belarus har intervjuat Bo Jonsson, partiledare för det Natokritiska partiet Enade Sverige. I klipper lyfter de frågan om det svenska Natomedlemskapet.

Jonsson är missnöjd över att det inte genomfördes en folkomröstning i frågan. Han menar även att det är Sverige som krigshetsar mot Ryssland och inte tvärtom.

– Jag är så emot Nato och jag kämpar mot den här stora terroristorganisationen som har använt sig av kärnvapen i år nu, säger Bo Jonsson och fortsätter:– Det kommer förstås att bli en ökad säkerhetsrisk för Sverige och hela samhället.

Vidare förklarar partiledaren att det är Sverige som öppet gör aggressiva uttalanden mot Ryssland och inte tvärtom. Han kallar agerandet ”osvenskt” och anser att det är galet att Sverige, som är ett mycket mindre land än stormakten Ryssland, intar den positionen.

– De (den före detta regeringen) sa, bara månader innan de ansökte om ett Natomedlemskap att vi kommer aldrig ansöka om att gå med i Nato.

Enligt Bo Jonsson tyder de synkade besluten från blocken i riksdagen på att samtliga riksdagspartier har samma politiska ambitioner.