Prenumerera
Prenumerera
Malmö, Sweden

Krönikör Per-Anders Grunnan: Är Moderaterna ett transvestit-parti?

Vad är det som hänt med Moderaterna? Nu har partiet gått ut med att man ska driva frågan om ett tredje kön, sänkt åldersgräns för könsbyte och grundlagsfäst rätt att göra abort. 

Allmänna valmansförbundet, Högerpartiet och Moderaterna har från början varit ett konservativt parti, som på 70 lade till uttrycket ”med liberala idéer” med betoning på individens frihet och integritet. Men idag hör man sällan ett engagemang för detta, utan tvärtom mindre åsiktsfrihet, mer statlig styrning och hejdlös övervakning och ideliga intrång i privatlivets helgd, t ex genom krav på vaccinpass.

Kan möjligtvis Moderaternas vänstervridning bero på partiets maktkoncentration i Stockholm, en av världens mest andligt döda och för etiska normer likgiltiga städer? 

Carl Bildt införde registrerat partnerskap, Fredrik Reinfeldt könsneutral äktenskapslag och Ulf Kristersson verkar nu vilja göra sig helt av med Moderaternas konservativa ideologi, liberala frihetlighet. Istället tycks linjen med ohejdad kulturmarxism (woke, genderfilosofi) och globalistiskt oligarkstyre. Sverige hade nu mer än någonsin behövt ett medvetet konservativt parti, som inte skäms för den västerländska kulturens kristna arv och kultur. 

Ett hedniskt samhälle kan ge elaka kejsare som Nero, men ett postkristet samhälle levererar antikristliga diktatorer såsom t ex Stalin. 

För kristendomen har stat och kyrka skilts åt, såsom två olika ansvarsområden. När de ledande i staten haft en kristen grundsyn eller tro har staten kunnat utvecklas i demokratisk och frihetlig riktning. Men när kristendomsundervisning togs bort i skolan och till stor del ur lagen, när Bibeln lades åt sidan i folkkyrkan och politiken reducerats till en teatralisk dans mellan politiker och media, då möts man av en ekande tomhet. Det pågår bara en tid och sedan fylls tomrummet antingen av en antikrist eller av nya herrar som inte skiljer på staten och moskén, polisen och sharia. 

Dagens ledning är i sann mening skadlig för våra barn och barnbarn. Själva vitsen med ett samhälle är att man ska skydda barnen, inte låta dem programmeras till könsdysforiska narcissister. Det är nu framtiden grundläggs och om ingen kursändring sker kommer Sverige att gå under som inte bara en kristen nation utan som en suverän folkstyrd stat. Sverige behöver ett nytt ledarskap!

Krönikör Per-Anders Grunnan