Prenumerera
Prenumerera
Foto: Instagram / Izabella Jarvandi

Izabella Jarvandi deltar på manifestationen mot public service i Stockholm den 13 april

En av de som deltar på manifestationen mot public service, anordnad av ett antal stora aktörer inom alternativmedia, är Svenska Morgonbladets ledarskribent Izabella Jarvandi. Hon ska inte bara närvara utan även hålla tal på mötesplatsen i Tessinparken i Stockholm den 13 april klockan 16.00.

Förutom Svenska Morgonbladet och Izabella Jarvandi samlas profiler från bland annat SwebbTV, Frihetsnytt, Frihetsrörelsen, Alternativ för Sverige och Partiet MoD i Tessinparken i Stockholm. Syftet med manifestationen är att rikta missnöje mot public service.

– Media och i synnerhet public services uppgift är att utbilda människor och detta anser jag med många andra att de brister i, säger Jarvandi och fortsätter:– Snarare än att de ljuger hävdar jag att de mörkar genom att rapportera ensidigt. Så fort det dyker upp en ny så kallad ”samhällskris” intervjuar SVT och SR genast den politiskt korrekta sidan medan den andra glöms bort.

Enligt ledarskribenten, som även har arbetat med objektiva nyheter, är Sverige inte en demokrati eftersom att hon menar att falska nyheter påverkar människors val.

– Vi kan inte påstå att vi har varken demokrati eller fria val i någon annan del av samhället när vi matas med nya ensidiga debatter varje dag. Oavsett om det handlar om propaganda mot ett politiskt parti, läkemedelsfrågor eller mångkultur kan människor inte göra medvetna val utan tillgång till objektiv nyhetsförmedling. Även om det finns alternativ till public service och massmedia så har statliga företag ansvar för att utbilda människor med korrekt information.

Izabella Jarvandi, 20, började sitt samhällsengagemang 2018 som politisk aktivist och höll tal på demonstrationer. Därefter har hon arbetat som nyhetsankare och reporter i videosatsningar av bland annat Insikt24. Nu arbetar hon som skribent på Svenska Morgonbladet.