Prenumerera
Prenumerera
Istanbul

Så spreds svensk gängkriminalitet i Turkiet – män skjutna på café i Istanbul

Två gängkriminella svenska medborgare med ursprung i Turkiet sköts på ett café i Istanbul vid 23-tiden under söndagskvällen. Händelsen inträffade i området Sariyer i den norra delen av staden, rapporterar den turkiska nyhetsbyrån DHA. Tre svenska medborgare misstänks ha henomfört dådet.

Ett av offren skadades och den andre dog. Enligt uppgifter till Expressen är misstänks tre svenska medborgare ha flytt platsen efter dådet.Personen som avled var en man vid namn Mazlum Ayranci och den skadade mannen heter Umut Koyunci. Båda tillhör, enligt uppgifter till Svenska Morgonbladet, det kriminella Zeronätverket som tog Ismail ”Jordgubben” Abdos sida i den interna gängkonflikten i Foxtrot. På andra sidan konflikten befinner sig den ledande Rawa Majid, även känd som ”Kurdiska räven”.