Prenumerera
Prenumerera
© Volvo

Volvo Lastvagnar varslar ytterligare 250 anställda

Volvo har varslat personal vid flertalet tillfällen under de senaste månaderna. Nu rapporterar Göteborgs-Posten om hur ytterligare 250 bemannings- och visstidsanställda tvingas lämna Volvo Lastvagnar i Tuve.

250 bemmannings- och visstidsanställda tvingas lämna Volvo Lastvagnar i Tuve. Orsaken till beslutet är ett en minskad efterfrågan och produktion.

”Skälet är att vi verkar i en cyklisk bransch där efterfrågan ökar och minskar med upp- och nedgångar i världsmarknaden. Vi har jobbat hårt sedan pandemin för att kunna leverera ut det uppdämda efterfrågebehovet på lastbilar och ökat antalet visstidsanställda för att klara toppen. Prognosen för 2024 pekar på en normaliserad marknad jämfört med toppåren som varit, och vi har därför behov av att hitta en ny balans mellan efterfrågan och produktion”, skriver presschefen Claes Eliasson i en kommentar till GP under tisdagen.I oktober 2023 varslades närmare 1300 anställda och konsulter från Volvo Cars. Månaden därpå varslades 400 medarbetare från Volvo Lastvagnar. I januari drog företaget ner på 200 bemanningsanställda igen till följd av minskad produktion.

Även Volvo i Arvika varslade ett 90-tal anställda från bemanningsföretaget Manpower i februari av samma anledning.

I januari 2024 hade fabriken i Tuve omkring 2 800 anställda. Vid årets början hade de även dragit ner från 140 till 124 producerade lastbilar per dygn.