Prenumerera
Prenumerera
Andrew Tate

Bröderna Tate gripna – kan lämnas över till Storbritannien efter misstänkt flykt

Bröderna Tate har gripits av rumänska myndigheter, rapporterar Sky News. Nu kan Andrew Tate utlämnas till Storbritannien, uppger Reuters.

Enligt Sky News greps bröderna kort efter att en advokatbyrå tipsat lokala myndigheter om att de planerar att fly utomlands.

Arresteringsordern gäller sexualbrott som, enligt anklagelserna, ägde rum mellan 2012 och 2015 i Storbritannien. Båda bröderna nekar till anklagelserna.

Advokatbyrån som tipsade myndigheterna heter McCue Jury and Partners och representerar fyra kvinnor som anklagar Andrew Tate för våldtäkt och andra sexuella övergrepp.

Enligt tipset planerade Andrew Tate att fly Rumänien där han och Tristan Tate åtalas för våldtäkt och människohandel.”Vi skrev till den brittiska polisen för att uppmärksamma dem och uppmana dem att genast utfärda en arresteringsorder i Rumänien och utvisning till Storbritannien”, skriver McCue Jury and Partners via X, tidigare Twitter.

Enligt Reuters har rumänsk domstol godkänt ett utlämnande av Andrew Tate till Storbritannien. Detta kommer dock inte att ske förrän rättsprocesserna i Rumänien har avslutats, vilket kan ta flera år, skriver AFP.

Bröderna Tate är bosatta i hemlandet Rumänien där de greps redan i december 2022 och därefter har suttit i husarrest. Detta i väntan på en rättegång.

I augusti 2023 överklagade de husarresten och vann. Enligt bröderna själva är anklagelserna påhittade av en globalistisk maktelit till följd av deras oppositionella åsikter som fått stor uppmärksamhet online.